3D prothese

Eerste van Nederland

Van Hoften Tandprothetiek was de eerste in Nederland (2018) met een Ivoclar PM7 freesmachine en een van de weinige die beschikt over alle andere digitale hulpmiddelen. Wij kunnen tegenwoordig o.a. digitaal afdrukken, pasprothese printen en de prothese frezen of printen.

Afdrukken

Vroeger moest men happen zoals men dat wel in de volksmond noemt. Het happen (afdrukken) is in vele gevallen niet meer nodig. Met behulp van een digitale scanner (Triosscanner) kan er een afdruk van de kaak of prothese gemaakt worden.

Printen

Tegenwoordig worden de protheses bijna niet meer met de hand gemaakt maar met behulp van een designcomputer ontworpen. Omdat wij graag willen weten hoe de prothese eruit komt te zien kunnen wij met onze meest moderne printer, die er momenteel op de markt is, een pasprothese printen.

In deze fase kunnen wij, net zoals vroeger, altijd de prothese nog veranderen.

Frezen

Vroeger werd de prothese na de wasfase (pasprothese) omgezet naar de definitieve kunststof prothese. Het proces van het omzetten van was naar kunststof is een lang proces waarbij vele fouten kunnen optreden. In de huidige situatie frezen wij de prothese met als voordeel dat men altijd zeker is van het eindresultaat. Doordat de protheses gefreesd worden, is de kunststof veel homogener wat een veel grotere hardheid heeft dan een geperste prothese. Ook worden de tanden uit een blok gefreesd. Doordat het gebit niet meer uit losse tanden bestaat wordt de prothese ook veel sterker.

Vergoeding

Tegenwoordig wordt de digitale prothese ook omarmd door de NZA (Nederlandse Zorg Autoriteit) waardoor ook de digitaal gemaakte prothese door de zorgverzekeraar grotendeels uit de basisverzekering vergoed wordt.

Protheses

Niet elke voorziening in de mond is hetzelfde. We onderscheiden verschillende protheses. Elk met zijn eigen specifieke eigenschappen

Volledig kunstgebit

Heeft u geen eigen tanden meer dan is wellicht het volledig kunstgebit voor u de juiste keuze.

Reparaties

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar zonder uw prothese kunt u niet en een snelle en vakkundige reparatie is wat u wilt.

Rebasing

Na verloop van tijd kan uw prothese los gaan zitten. We hebben daarvoor een passende oplossing. Meestal krijgt u dezelfde dag uw vernieuwde prothese weer terug. Wel een fijn idee.

Direct antwoord op uw vragen

Scroll to Top

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.