Implantaat prothese

Een loszittend of pijnlijk gebit kan verholpen worden met een klikvaste ( klikgebit ) oplossing op implantaten.

Los of pijnlijk kunstgebit

Het komt voor dat een kunstgebit pijn doet en niet goed blijft zitten. Een loszittend of pijnlijk gebit is zelfs de meest voorkomende klacht bij mensen die een volledige prothese dragen. Van Hoften Tandprothetiek kan in dergelijke gevallen ervoor zorgen dat uw kunstgebit wel goed en pijnloos zit, met een klikvaste oplossing op implantaten (Klikgebit).

Een implantaat is een kunstwortel

Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak wordt geplaatst. Om een kunstgebit goed te kunnen dragen zijn meestal twee implantaten voldoende. Een implantaat is gemaakt van titanium, dit is een materiaal dat het lichaam niet afstoot. De plaatsing gebeurt altijd onder plaatselijke verdoving. Af en toe zijn implantaten in de bovenkaak nodig; implantaten in de onderkaak komen veelvuldig voor.

Previous slide
Next slide

Gratis intake

Bij een gratis intakebezoek kan Maurice van Hoften Tandprotheticus beoordelen of vervanging, aanpassing of plaatsen van implantaten nodig is.

Eerste gesprek klikgebit

Voor het plaatsen van de implantaten en aanmeten van de prothese maakt u een aantal achtereenvolgende afspraken. Om te beginnen ontvangt de implantoloog u om samen de behandeling te bespreken. Na het invullen van een vragenlijst inspecteert de implantoloog uw mondholte. Ook maakt hij een röntgenfoto van uw kaken. Tevens wordt bij uw zorgverzekeraar voor de behandeling toestemming gevraagd. Aan het einde van het bezoek worden de vervolg afspraken gemaakt.

Uw wensen zijn belangrijk

De kleur vorm en stand van de tanden in de nieuwe prothese worden samen met u bepaald en uitgezocht. Op het moment dat u volledig tevreden bent over de prothese in de pasfase, wordt de prothese afgemaakt.

Nacontrole

6 weken na plaatsen van de prothese en implantaten komt u voor nacontrole. Hierna moet u elk jaar terug komen voor controle.

Goed schoonmaken is van groot belang

Implantaten gaan in principe lang mee. Een goede hygiëne van uw mond en uw kunstgebit is van het allergrootste belang voor het behoud van de implantaten. Tijdens de poetsinstructie bij het plaatsen van de prothese leert u welke hulpmiddelen voor u het meest geschikt zijn.

De verloop van de behandeling

De behandeling zal in stappen worden doorlopen:

Direct antwoord op uw vragen

Scroll to Top

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.