Frame prothese

Een frameprothese is een metalen frame met daarop tandvleeskleurige kunsthars, waarin tanden en/of kiezen zijn verankerd.

Wat is een frameprothese?

Een frameprothese is een metalen frame met daarop tandvleeskleurige kunsthars, waarin tanden en/of kiezen zijn verankerd. Het dient ter vervanging van tanden en/of kiezen die in het verleden zijn getrokken. De frameprothese steunt deels op bestaande tanden en kiezen en rust deels op het mondslijmvlies. Aan een frameprothese zitten een soort haakjes (klammers of ankers), die om een aantal tanden of kiezen worden geklemd. Ook kan het met een soort slotje bevestigd zijn aan bestaande tanden en kiezen (met kronen).

Hoe verloopt de behandeling?

Om een plaatje te kunnen maken, moeten er eerst afdrukken van de kaken gemaakt worden. Dit gebeurt met een zogenaamde lepel, die gevuld wordt met een materiaal dat eerst redelijk vloeibaar is, maar dat in de mond langzaam hard wordt. In het tandtechnisch laboratorium worden er vervolgens modellen van gemaakt, door de afdrukken met gips te vullen. Er is nu een kopie van de kaken ontstaan, waarop het plaatje gemaakt kan worden. Soms is het nodig om een tweede afdruk te maken in een individuele lepel, waardoor de afdruk nog nauwkeuriger wordt.

Verder is het nodig om de kleur van de nieuwe tanden en/of kiezen te bepalen. Dit geschiedt met een kleurenstaal met kleuren variërend van wit tot geel tot grijs. Als u niet zo veel tanden en kiezen in de mond heeft, moet u ook nog vaak een extra keer komen om de hoogte van de tanden en kiezen in het plaatje te kunnen bepalen.

Direct antwoord op uw vragen

Mededeling

 

 

I.v.m. het coronavirus zijn wij geopend en telefonisch bereikbaar van 9 tot 12 uur,

voor spoed, pijnklachten en reparaties.

 

 TEL: 043 737 0229

 

Tijdelijke openingstijden Gulpen

09:00 tot 12:00 uur 

Mededeling

 

 

I.v.m. het coronavirus zijn wij geopend en telefonisch bereikbaar van 9 tot 12 uur,

voor spoed, pijnklachten en reparaties.

 

 TEL: 043 737 0229

 

Tijdelijke openingstijden Gulpen

08:00 tot 12:00 uur 

Scroll naar top