Frame prothese

Een frameprothese is een metalen frame met daarop tandvleeskleurige kunsthars, waarin tanden en/of kiezen zijn verankerd.

Wat is een frameprothese?

Een frameprothese is een metalen frame met daarop tandvleeskleurige kunsthars, waarin tanden en/of kiezen zijn verankerd. Het dient ter vervanging van tanden en/of kiezen die in het verleden zijn getrokken. De frameprothese steunt deels op bestaande tanden en kiezen en rust deels op het mondslijmvlies. Aan een frameprothese zitten een soort haakjes (klammers of ankers), die om een aantal tanden of kiezen worden geklemd. Ook kan het met een soort slotje bevestigd zijn aan bestaande tanden en kiezen (met kronen).

Previous slide
Next slide

Hoe verloopt de behandeling?

Om een plaatje te kunnen maken, moeten er eerst afdrukken van de kaken gemaakt worden. Dit gebeurt met een zogenaamde lepel, die gevuld wordt met een materiaal dat eerst redelijk vloeibaar is, maar dat in de mond langzaam hard wordt. In het tandtechnisch laboratorium worden er vervolgens modellen van gemaakt, door de afdrukken met gips te vullen. Er is nu een kopie van de kaken ontstaan, waarop het plaatje gemaakt kan worden. Soms is het nodig om een tweede afdruk te maken in een individuele lepel, waardoor de afdruk nog nauwkeuriger wordt.

Verder is het nodig om de kleur van de nieuwe tanden en/of kiezen te bepalen. Dit geschiedt met een kleurenstaal met kleuren variërend van wit tot geel tot grijs. Als u niet zo veel tanden en kiezen in de mond heeft, moet u ook nog vaak een extra keer komen om de hoogte van de tanden en kiezen in het plaatje te kunnen bepalen.

Direct antwoord op uw vragen

Vakantie

Let op! 28-07-23 tot 21-08-23 afwezig in verband met vakantie.

 

Heeft u pijn of een gebroken prothese neem dan contact op met het volgende nummer: 

045 572 9992

maandag 24-07 Gesloten

Let op! 24-07 na 10uur gesloten i.v.m. huewelijk Maurice van Hoften

 

Heeft u pijn of een gebroken prothese neem dan contact op met het volgende nummer: 

045 572 9992

Scroll to Top

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.