Implantologie

Veelgestelde vragen over implantologie

Een tandheelkundig implantaat is een titanium kunstwortel die dient als vervanging van de wortel van een ontbrekende natuurlijke tand of kies. Het implantaat wordt in de boven- en/of onderkaak geplaatst. Daar vormt het bot na verloop van tijd een verbinding met het implantaat, waardoor het kan dienen als kunstwortel voor de vervangende tand, kies of bevestiging van een klikgebit. Tandheelkundige implantaten kunnen worden gebruikt om één verloren tand of meerdere ontbrekende tanden te vervangen.

Met meer dan drie decennia klinische ervaring en meer dan een miljoen behandelde patiënten bevestigen de statistieken een succespercentage van bijna 95% voor individuele implantaten*, en zelfs meer voor de bruggen die deze implantaten ondersteunen.

Wij hebben, in de onderkaak, een succes van 99,8% na drie jaar.

*De resultaten zijn gebaseerd op implantaten en bruggen die na vijf jaar nog steeds aanwezig zijn en functioneren. Ook het aanvragen van de machtiging verzorgen wij voor u.

De kosten voor het plaatsen van implantaten zijn na een machtiging van de zorgverzekeraar gratis. Wij kunnen u exact informeren over de mogelijkheden.

Bij het los zitten van de prothese in de mond zijn implantaten de oplossing. De implantoloog kan het best beoordelen of implantaten voor u een oplossing zijn.

Soms vragen oudere patiënten zich af of hun leeftijd de voordelen van tandheelkundige implantaten in de weg staat. Uw gezondheid is een belangrijkere bepalende factor dan leeftijd. Als uw gezondheid toelaat dat er een tand wordt getrokken, bent u waarschijnlijk ook gezond genoeg voor implantaten.

  • Mooier uiterlijk: Bij verlies van een volledige tand- zowel de kroon als de wortel – kan uw gezicht ouder lijken door het slinken van het kaakbot. Met tandheelkundige implantaten kan dit proces worden tegengehouden. Een traditionele gebitsprothese of brug doet dat niet.
  • Permanente oplossing: Er zijn geen uitneembare onderdelen waarover u zich zorgen hoeft te maken. Het implantaat is duurzaam en comfortabel. Na plaatsing zijn er geen aanpassingen meer nodig. Normaal gesproken gaat dit implantaat een leven lang mee bij een juiste mondhygiëne.

Gebitsprotheses op implantaten verhogen aanzienlijk het kauw vermogen. Dit betekent dat u beter kan eten en drinken. Het allerbelangrijkste is dat tandheelkundige implantaten vaak een duidelijke verbetering van de levenskwaliteit betekenen. Patiënten die zich schamen en zich zorgen maakten vanwege hun gebitsproblemen, zijn vaak bijzonder in hun nopjes door wat nieuwe gebitsprothese op implantaten kan betekenen voor hun zelfvertrouwen.

Wanneer tandheelkundige implantaten worden aangebracht in combinatie met een modern, vervaardigd gebit zal het comfort en werking uw verwachting overtreffen.

Nee, een gebitsprothese op implantaten verhoogd het kauw capaciteit aanzienlijk.

De genezing en verbinding met het kaakbot neemt in de meeste gevallen zes weken in beslag. In enkele gevallen kan dat tot zes maanden duren naargelang de gecompliceerdheid van de behandeling. Tijdens de genezingsperiode krijgt de patiënt een tijdelijke restauratie, totdat de definitieve prothese kan worden geplaatst. U loopt dus niet zonder tanden.

Zoals bij alle chirurgische ingrepen kunt u enig ongemak ondervinden. U krijgt een kalmerend middel en wordt plaatselijk verdoofd, zodat u tijdens de behandeling geen ongemak ondervindt. De meeste patiënten zeggen dat zij zich na de ingreep veel beter voelen dan ze hadden verwacht. Wij zullen u geneesmiddelen voorschrijven ter verlichting van eventueel ongemak. U kunt ons vragen of wij een patiënt kennen die al een implantaatbehandeling heeft ondergaan en die over zijn/haar persoonlijke ervaring wil vertellen.

Een tijdelijke, lichte zwelling en/of verkleuring van het tandvlees en de wang is normaal. Voor de behandeling van eventueel ongemak volstaat gewoonlijk één normale pijnstiller na één uur. U kunt de dag na de behandeling gewoon weer werken.

Net als bij een natuurlijk gebit moeten uw nieuwe kunstgebit en implantaten goed worden verzorgd en regelmatig worden gecontroleerd. Volg bij het poetsen en ragen de aanbevelingen van uw tandarts of mondhygiëniste op. Ga elke twaalf maanden voor controle naar M.G. van Hoften Tandprothetiek of vaker indien aanbevolen.

Overig vaak gestelde vragen

De meeste behandelingen worden vergoed uit de aanvullende verzekering. Dit verschilt per verzekeringsmaatschappij en per pakket. Enkele behandelingen worden volledig uit het basispakket vergoed, bijvoorbeeld het traditionele kunstgebit en het klikgebit.

Op röntgenfoto’s zijn dingen zichtbaar, die bij een controle met spiegel en sonde niet zijn waar te nemen.

Is er een tand uit uw gebitsprothese of is het gebroken, dan worden de door ons gemaakte kosten voor reparatie 100% door uw zorgverzekeraar vergoed. Dezelfde vergoeding geldt voor een nieuwe voering in uw huidige gebitsprothese, mits dit niet meer dan 1x per kalenderjaar gebeurt.

Ja! Ze functioneren als uw eigen tanden als u kauwt, praat of lacht.

Uw leeftijd is normaal gesproken niet van belang.

Titanium is een metaal dat geaccepteerd wordt door het lichaam. Het bot groeit op en tussen het implantaat. Men spreekt dan van “osseointegratie”

Direct antwoord op uw vragen

Zomervakantie

Let op! 26-7-24 tot 19-08-24 afwezig in verband met vakantie.

 

 

Mocht u tijdens de vakantieperiode problemen van onderstaande aard.

 

Heeft u pijn of een gebroken prothese neem dan contact op met het volgende nummer: 

045 572 9992

Scroll to Top

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.