Esthetische tandheelkunde
Het plaatsen van een kroon of brug kan een beetje pijnlijk of gevoelig zijn. Uiteraard bieden wij u de mogelijkheid om het te behandelen gebied plaatselijk te verdoven.
Voor een implantaat, kroon of brug is goede nazorg een absolute must. In feite is de nazorg identiek aan de halfjaarlijkse controle. De tandarts zal nauwkeurig kijken naar de conditie van uw restauratie. Tevens zal na een behandeling uitvoerig gekeken worden naar randaansluiting en naar de algemene toestand van het tandvlees.
De dagelijkse mondhygiëne is bij kronen en bruggen extra belangrijk. Vooral het tandvlees rondom de kroon of brug moet u goed reinigen. Een kwetsbare plek is de rand van de kroon of brug. Daarop kan gemakkelijk tandplak achterblijven. Plak veroorzaakt gaatjes langs de rand van uw kroon of brug en ontsteking van het tandvlees. Poets dit gebied zorgvuldig met een zachte tandenborstel en gebruik tandenstokers, ragers en/of flossdraad. Uw tandarts of mondhygiëniste kan u hierbij adviseren.
De materialen zijn zo duurzaam dat een kroon of brug minstens tien jaar meegaat. Een goede mondhygiëne heeft veel invloed op de duurzaamheid. Door een ongelukje kan het natuurlijk voorkomen dat een kroon of een brug al voortijdig wordt beschadigd.
Na plaatsing kan een tand of kies die van een kroon of een brug is voorzien soms gevoelig zijn. Dit is meestal tijdelijk. Raadpleeg uw tandarts als de gevoeligheid aanhoudt of heviger wordt.
U verzorgt uw prothese en implantaten alsof het tanden van uw zelf zijn: twee keer per dag poetsen en een halfjaarlijks bezoek aan de tandarts en mondhygiëniste zijn wenselijk.
Implantaten kunnen in principe vanaf 18 jaar worden geplaatst, omdat op deze leeftijd in het algemeen het kaakbot is uitgegroeid. Bij mensen met ernstige hartklachten, ontregelde of niet goed ingestelde diabetes, bloedstollingsafwijkingen en na bestralingen in het hoofd/halsgebied is het echter niet mogelijk. Een behandeling voor implantaten begint altijd met een kennismakingsconsult, zodat de implantoloog kan onderzoeken of u in aanmerking komt voor implantaten.
Na het gebruikelijke intakegesprek kan de behandeling zelf in één keer worden afgerond. U zult dus minimaal twee bezoeken aan onze praktijk brengen. Daarna volgen nog eventuele controlebeurten.
Overig vaak gestelde vragen
De meeste behandelingen worden vergoed uit de aanvullende verzekering. Dit verschilt per verzekeringsmaatschappij en per pakket. Enkele behandelingen worden volledig uit het basispakket vergoed, bijvoorbeeld het traditionele kunstgebit en het klikgebit.
Op röntgenfoto’s zijn dingen zichtbaar, die bij een controle met spiegel en sonde niet zijn waar te nemen.
Is er een tand uit uw gebitsprothese of is het gebroken, dan worden de door ons gemaakte kosten voor reparatie 100% door uw zorgverzekeraar vergoed. Dezelfde vergoeding geldt voor een nieuwe voering in uw huidige gebitsprothese, mits dit niet meer dan 1x per kalenderjaar gebeurt.
Ja! Ze functioneren als uw eigen tanden als u kauwt, praat of lacht.
Uw leeftijd is normaal gesproken niet van belang.
Titanium is een metaal dat geaccepteerd wordt door het lichaam. Het bot groeit op en tussen het implantaat. Men spreekt dan van “osseointegratie”